Motorsågar

Köpråd

Köpa motorsåg: Välj bästa motorsågen för dina behov

Vill du formklippa buskar eller hugga ner träd? När du ska köpa en ny motorsåg är det viktigaste att du tänker på vad du ska ha den till. När du letar efter en ny motorsåg finns det några saker att tänka på som kan underlätta arbetet.

Effekt och vikt

Om du inte är van motorsågsanvändare är det bättre att välja en lättare modell eftersom de är enklare att hantera. Professionella användare som arbetar i skogen hela dagarna uppskattar förstås också motorsågar som inte är så tunga.

 

Du bör även se till att din nya motorsåg är tillräckligt kraftfull för ändamålet. Om du ska utföra krävande arbeten behöver du mer kraft, och dessutom rätt sorts
skärutrustning. De flesta specialiserade återförsäljare kan hjälpa dig att välja rätt storlek.

Vibrationer kan orsaka skador

Om du är yrkesperson är det viktigt att du ser till att motorsågen har låga vibrationer, för att minska risken för skador på händerna. Men även om du bara kommer använda maskinen sporadiskt får du en bekvämare användning med låga vibrationer.Bensin eller batteri?

En bensindriven motorsåg är det bästa alternativet om du arbetar långa dagar i skogen, så att du slipper bära runt på extrabatterier. Men om du bara arbetar i trädgården är en elektrisk motorsåg ett utmärkt alternativ. Om du har två batterier kan du ladda det ena medan du använder det andra. Det är dessutom praktiskt och bekvämt att arbeta med en elektrisk motorsåg, eftersom vibrationerna är mindre och den inte är lika högljudd. Du slipper dessutom oroa dig över rök och utsläpp.

Checklista inför köp av motorsåg:

Utsläpp

De flesta länder har strikta utsläppsbestämmelser som inte uppfylls av äldre motorsågar. Se till att motorsågen följer bestämmelserna, både för din egen och för miljöns skull.

Balans

Se till att motorsågen är välbalanserad och ligger fint i handen. Det ska vara enkelt att byta grepp på motorsågen utan att den kommer ur balans, det gör stor skillnad i arbetet för dig som använder den.

Säkerhet

Det här är förstås en av de viktigaste aspekterna när du köper en motorsåg. Se till att sågen har väl beprövade säkerhetsfunktioner för att minska skaderisken. Använd alltid rätt skyddsutrustning när du arbetar med motorsågen.

Underhåll

För att spara tid på underhåll av motorsågen ska du se till att luftfiltret och bränslepumpen är lätta att komma åt, och att det är lätt att spänna kedjan.

Motorsågar

Aktiva filter

545G Mark II

Denna såg är kraftfull, uthållig och enkel att manövrera vilket gör den perfekt för fällning, kvistning och kapning av små och medlestora träd. Den slimmade sågkroppen innehåller en mängd innovativa egenskaper som säkerställer effektiv, pålitlig och bekvämt hantering. Uppvärmda handtag ger behaglig användning under kalla och våta arbetsdagar.
Pris 9 590 kr

540i XP®

Husqvarna 540i XP® är en kraftfull och effektiv batteridriven motorsåg som motsvarar en professionell bensinsåg på 40cc vid användning tillsammans med batteriet BLi300. Den är perfekt för borttagning av små och medelstora träd där du behöver mjuka och effektiva snitt. Utvecklad för professionellt inriktade användare som vill ha en lätt och högpresterande motorsåg. Ger alla fördelar med batterikraft utan att kompromissa med skärprestandan. Den integrerade anslutningen gör det enkelt att hålla reda på användningsstatistik, servicehistorik och senast kända plats i Husqvarna Fleet Services™-appen.
Pris 8 590 kr

543 XP®

Den lätta och effektiva Husqvarna 543 XP® har utvecklats för professionella skogsarbetare och kunniga markägare. Den låga vikten och höga kedjehastigheten ger effektivt kvistningsarbete. Vår unika motorteknik X-TORQ® ger mer kraft där du behöver den, upp till 20 % lägre bränsleförbrukning och upp till 75 % lägre avgasemissioner.
Pris 7 590 kr

445 II e-series TrioBrake™

Stark allroundsåg för dig som värderar professionell kvalitet. X-TORQ® motorn ger mindre bränsleförbrukning och reducerade avgasemissioner. Stoppreglage som automatiskt ställer sig i ON-läge för problemfri start. Enklare användning med verktygslös kedjesträckare och genomskinligt bränslefönster. Utrustad med Smart Start® och bränslepump, vilket gör sågen lättstartad. TrioBrake™ möjliggör att kedjebromsen kan utlösas automatiskt via tröghetsutlösningsfunktionen eller mekaniskt vid bakre handtaget.
Pris 6 920 kr

450 II e-series

Kraftfull allroundsåg för personer som värdesätter professionell kvalitet i en såg. Startar lätt även med långsamma drag, slimmad sågkropp och flip-up tanklock. X-TORQ® motorn ger lägre bränsleförbrukning och reducerar avgasemissionerna. Automatisk återgående stoppknapp, verktygslös kedjespänning och bränslefönster gör sågen lättare att hantera. Utrustad med Smart Start® och bränslepump säkerställer en lättare start.
Pris 6 490 kr

445 II e-series

Stark allroundsåg för dig som värderar professionell kvalitet. X-TORQ® motorn ger mindre bränsleförbrukning och reducerade avgasemissioner. Stoppreglage som automatiskt ställer sig i ON-läge för problemfri start. Enklare användning med verktygslös kedjesträckare och genomskinligt bränslefönster. Utrustad med Smart Start® och bränslepump, vilket gör sågen lättstartad.
Pris 6 290 kr

Kundvagn

Tillbaka till butiken

Här var det tomt.

 

You can try some popular tags here:
Featured products:

Konto

Konto

Inget konto?
Skapa ett konto