Motorsågar

Köpråd

Köpa motorsåg: Välj bästa motorsågen för dina behov

Vill du formklippa buskar eller hugga ner träd? När du ska köpa en ny motorsåg är det viktigaste att du tänker på vad du ska ha den till. När du letar efter en ny motorsåg finns det några saker att tänka på som kan underlätta arbetet.

Effekt och vikt

Om du inte är van motorsågsanvändare är det bättre att välja en lättare modell eftersom de är enklare att hantera. Professionella användare som arbetar i skogen hela dagarna uppskattar förstås också motorsågar som inte är så tunga.

 

Du bör även se till att din nya motorsåg är tillräckligt kraftfull för ändamålet. Om du ska utföra krävande arbeten behöver du mer kraft, och dessutom rätt sorts
skärutrustning. De flesta specialiserade återförsäljare kan hjälpa dig att välja rätt storlek.

Vibrationer kan orsaka skador

Om du är yrkesperson är det viktigt att du ser till att motorsågen har låga vibrationer, för att minska risken för skador på händerna. Men även om du bara kommer använda maskinen sporadiskt får du en bekvämare användning med låga vibrationer.Bensin eller batteri?

En bensindriven motorsåg är det bästa alternativet om du arbetar långa dagar i skogen, så att du slipper bära runt på extrabatterier. Men om du bara arbetar i trädgården är en elektrisk motorsåg ett utmärkt alternativ. Om du har två batterier kan du ladda det ena medan du använder det andra. Det är dessutom praktiskt och bekvämt att arbeta med en elektrisk motorsåg, eftersom vibrationerna är mindre och den inte är lika högljudd. Du slipper dessutom oroa dig över rök och utsläpp.

Checklista inför köp av motorsåg:

Utsläpp

De flesta länder har strikta utsläppsbestämmelser som inte uppfylls av äldre motorsågar. Se till att motorsågen följer bestämmelserna, både för din egen och för miljöns skull.

Balans

Se till att motorsågen är välbalanserad och ligger fint i handen. Det ska vara enkelt att byta grepp på motorsågen utan att den kommer ur balans, det gör stor skillnad i arbetet för dig som använder den.

Säkerhet

Det här är förstås en av de viktigaste aspekterna när du köper en motorsåg. Se till att sågen har väl beprövade säkerhetsfunktioner för att minska skaderisken. Använd alltid rätt skyddsutrustning när du arbetar med motorsågen.

Underhåll

För att spara tid på underhåll av motorsågen ska du se till att luftfiltret och bränslepumpen är lätta att komma åt, och att det är lätt att spänna kedjan.

Motorsågar

Aktiva filter

560 XP® G 15tum 325 1.5mm

Husqvarna 560 XP® G har utvecklats för professionella skogshuggare och kunniga markägare. Sågen har banbrytande design och är full av innovativa lösningar för effektiv och bekväm funktion. Vår unika motorteknik X-Torq® ger mer kraft där du behöver den, upp till 20 % lägre bränsleförbrukning och 75 % lägre avgasutsläpp. RevBoost™ ger omedelbar hög kedjehastighet för extra effektiv kvistning. Uppvärmda handtag ökar komforten under kalla och fuktiga förhållanden.
Pris 13 700 kr

  550 XP® G Mark II - 15tum .325 - 1.3mm SP33G

  Husqvarna 550 XP®G Mark II är en kraftfull och smidig 50cc bensinmotorsåg avsedd för professionellt skogsbruk och trädvård. En verkligt pålitlig såg med utmärkt kapacitet för effektiv fällning, kvistning och kapning av små och medelstora träd samt för utmanande trädvård. Den slimmade sågkroppen har en mängd innovativa egenskaper som säkerställer effektiv, pålitlig och bekvämt hantering. Handtagsvärmen håller dina händer varma och torra i kallt och fuktigt väder.

  Pris 11 900 kr

   550 XP® G Mark II, TrioBrake™ 13tum .325 1.3mm SP33G

   13" - .325" - SP33G 
   Husqvarna 550 XP®G Mark II TrioBrake™ är en kraftfull och smidig 50cc bensinmotorsåg avsedd för professionellt skogsbruk och trädvård. TrioBrake™-systemet ger ökad säkerhet och bättre arbetsteknik och handtagsvärmen håller dina händer varma och torra i kallt och fuktigt väder. En verkligt pålitlig såg med utmärkt kapacitet för effektiv fällning, kvistning och kapning av små och medelstora träd samt för utmanande trädvård.

   Pris 12 100 kr

    T435 12tum 3/8 mini 1.3mm S93G

    Husqvarna T435 är en kraftfull bensinmotorsåg med topphandtag för beskärning i parker, vingårdar och fruktträdgårdar. För användning med 12" till 16"- svärd. Denna medelstora trädvårdsmotorsåg är kraftfull men ändå lätt och vår bästa bensinmotorsåg för allround beskärning, trimning, klättring och röjning. En rad fantastiska funktioner, inklusive en 35 cc X-Torq®-motor med låga utsläpp och en välbalanserad motorkropp, gör vår T435-motorsåg mycket enkel och bekväm att använda.

    Pris 6 290 kr

     450 II e-series - 13tum .325 1.3mm SP33G

     13" - .325" - SP33G
     Husqvarna 450 II e är en suverän allroundsåg för markägaren som vill ha en kraftfull såg med professionella egenskaper och som dessutom är väldigt lätt att starta och manövrera. Den bränslesnåla X-Torq®-motorn säkerställer låga utsläppsnivåer och levererar mångsidig skärkapacitet i ett lågviktspaket med en rad funktioner för smidig start och hantering så som uppfällbara tanklock, bränslepump, automatiskt returnerande strömbrytare samt Smart Start® och verktygslös kedjespännare.

     Pris 7 890 kr

      445 II e-series - 13tum .325 1.3mm SP33G

      13" - .325" - SP33G
      Som markägare har du många krav på en motorsåg. Husqvarna 445 II e är en bensinmotorsåg designad för att klara alla på din fastighet. Den bränslesnåla 45cc X-Torq®-motorn ger enorm kraft och lämnar endast ett minimum av utsläpp. Den låga vikten och den smala kroppen minskar belastningen, medan bränslepumpen, de uppfällbara tanklocken, verktygslös kedjespännare, Smart Start® och den automatiskt returnerande strömbrytaren säkerställer enkla, pålitliga starter och smidig hantering.

      Pris 7 190 kr

       225i med batteri och laddare 14tum 3/8 1.1mm H38

       Ingår: Batteri B140 4Ah & batteriladdare C80.

       Husqvarna 225i är en batteridriven motorsåg som ger hög kapacitet vid sågning med mindre buller jämfört med en bensindriven motor, utan avgaser eller direkta CO2-utsläpp. Utmärkt för snabb och enkel beskärning, fällning av små träd och vedkapning i din trädgård. Lätt, smal och välbalanserad, denna batteridrivna motorsåg är mycket lätt att starta och använda, byggd med premiumkvalitet i design, sågprestanda och hållbarhet. Utrustad med vårt uppdaterade digitala användargränssnitt, tröghetsutlöst kedjebroms och kedjespännare utan verktyg

       Pris 4 790 kr

        Kundvagn

        Tillbaka till butiken

        Här var det tomt.

         

        You can try some popular tags here:
        Featured products:

        Konto

        Konto

        Inget konto?
        Skapa ett konto